Šošovica slovenská
Šošovica obyčajná pestovaná na Slovensku je neoddeliteľnou súčasťou našej kuchyne.
Podrobný popis
Vďaka svojim nutričným hodnotám a všestrannému využitiu sa stala neoddeliteľnou súčasťou slovenskej kuchyne. Je to skvelý zdroj bielkovín, vlákniny a minerálnych látok, kyseliny listovej, železa, draslíku.... Šošovica slovenská sa používa na prípravu rôznych jedál, ako sú polievky, prívarky, ragú, šaláty a nátierky. Môže sa variť, piecť, dusiť aj klíčiť. Podporuje trávenie a peristaltiku čriev, má nízky glykemický index, takže je vhodná pre diabetikov.
Výživová hodnota na 100g:
| Energia | 1385kJ/339kcal |
| Tuky | 0,6 g |
| z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,26 g |
| Sacharidy | 52 g |
| z toho cukry | 2,4 g |
| Vláknina | 11 g |
| Bielkoviny | 23 g |
| Soľ | 0,02 g |
Vyrobené a pestované: Slovensko
Skladujte v suchu a v chlade. Nevystavujte priamym slnečným lúčom.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.




