Škorica mletá
Voňavá, horkastá, jemná, rozprúdi krvný obeh, pôsobí proti infekciám a je to silný antioxidant
Podrobný popis
Škorica patrí k najaromatickejším koreniam. Ako korenie sa využíva sušená kôra škoricovníka cejlónskeho, ktorého domovskou krajinou je ostrov Srí Lanka. Škorica má príjemnú, intenzívnu, drevitú arómu a korenisto sladkú chuť. Mletá škorica sa hodí do rôznych druhov dezertov a koláčov.
Alergény
Výrobok môže obsahovať zeler, horčicu, sezam, glutén, sóju, vajcia, mlieko, arašidy, orechy, vlčí bôb.
Recept/použitie
Obľúbená je v kombinácii s čokoládou, jablkami, banánmi a hruškami. Je vhodnou prísadou do pudingov, ovocných kompótov, ale pridať ju môžete aj do pečeného čaju, alebo vareného vína. Mletá škorica zvýrazní väčšinu dusených mäsových pokrmov, najmä z jahňaciny. Často sa pridáva do jedál z mäsa a zeleniny v blízkovýchodnej a indickej kuchyni.
Tip
Štipka škorice dodá palacinkám výbornú chuť.
Vyrobené: Slovensko
Skladujte v suchu a chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Diskusia
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.