Rasca mletá
Zabíjačkové špeciality si bez nej nevieme predstaviť...
Podrobný popis
Rasca je považovaná za jedno z najstarších korení na svete. Rastie divoko v Ázii, severnej Afrike a Európe. Rasca má veľmi silnú arómu a výraznú, mierne horkú chuť. Je veľmi populárna v stredoeurópskej kuchyni.
Alergény
Výrobok môže obsahovať zeler, horčicu, sezam, glutén, sóju, vajcia, mlieko, arašidy, orechy, vlčí bôb.
Recept/použitie
Používa sa na dochutenie chleba, zeleniny, zemiakov, kyslej a dusenej kapusty, polievok, údenín, pečeného bravčového, kačacieho či husacieho mäsa. Keď sa kombinuje s ovocím a zeleninou, rasca zdanlivo dodáva náznak chuti citróna. Pre zvýraznenie chuti môžete semienka rasce pred použitím opražiť.
Tip
Výborne sa hodí do klobás.
Vyrobené: Slovensko
Skladujte v suchu a chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Diskusia
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.