Pšeno

Neohodnotené

Drobné žlté výživné guličky, ktoré sú ľahko stráviteľné a prirodzene bezlepkové.

Gramáž
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.
Obal ?
štandardná cena: €3 €3 €3 od €3 –90 % –75 % –50 % - až –90 % €0,30 €0,75 €1,50 €3 od €0,30
Dostupnosť: Skladom (>3 balenie) Skladom (>3 balenie) Skladom (>3 balenie) Skladom (>3 balenie) Zvoľte variant
Kód: 142/100 142/250 142/500 142/501 Zvoľte variant
Pšeno
Neohodnotené
AT4A4568
€3 €3 €3 od €3 –90 % –75 % –50 % - až –90 %
Široký a kvalitný sortiment bezobalových produktov
Bezobalový sortiment
so širokým výberom a kvalitou
Transparentnosť pri informovaní zákazníka o pôvode a zložení produktov
Transparentné informovanie o pôvode
a zložení produktov
Rýchlosť dodania objednaného tovaru
Rýchlosť dodania
objednaného tovaru
Možnosť nákupu do vlastných alebo recyklovateľných obalov
Možnosť nákupu do vlastných obalov
alebo do recyklovateľných obalov

Podrobný popis

Patrí medzi prirodzene bezlepkové, zásadité a ľahko stráviteľné potraviny. Sú bohatým zdrojom sacharidov, ale aj vlákniny, ktorá prispieva k normálnemu tráveniu. Po uvarení sa rozpukajú na malé hviezdičky. Chutí skvele naslano aj na sladko.  Je zdrojom sacharidov a vlákniny. Nasladko (spolu s ovocím a orechovým maslom) si pripravíte sýte a nutrične hodnotné raňajky alebo desiatu. Naslano môžu slúžiť ako príloha ochutená bylinkami a cesnakom alebo sušenými paradajkami. Dá sa z nich pripraviť aj hlavný chod zmiešaním s restovanou zeleninou alebo mäsom.

Spôsob prípravy: Jáhly sa pred varením odporúčajú spariť horúcou vodou. Najskôr ich prepláchnite a potom varte v osolenej vode v pomere 1:2 asi 15 - 20 minút, kým sa voda neodparí. Pri receptoch na sladko sa dajú pšeno uvariť aj v mlieku, získajú tak jemnú krémovú chuť.

Zloženie: Pšeno 100%

Krajina pôvodu: Poľsko

Výživová hodnota na 100g: 

 Energia 1371 kJ/323 kcal
 Tuky 1,8 g
 z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1 g
 Sacharidy 57 g
 z toho cukry 7,6 g
 Vláknina 5,4 g
 Bielkoviny 20 g
 Soľ 0,02 g 

 

 Skladujte v suchu a chlade. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.

Diskusia

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Povinné polia

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola