Paprika štipľavá mletá
Použiť ju môžete na ochutenie jedál aj na boľavé kĺby..
Podrobný popis
Paprika je pôvodom zo Strednej a Južnej Ameriky, odkiaľ sa rozšírila po celej Európe. Vôňa papriky je nevtieravá a lahodne štipľavá. Chuť má jemne pálivú s horkastým podtónom. Používa sa na dochutenie mäsových jedál.
Alergény
Výrobok môže obsahovať zeler, horčicu, sezam, glutén, sóju, vajcia, mlieko, arašidy, orechy, vlčí bôb.
Recept/použitie
Štipľavá paprika obsahuje látku kapsaicín, ktorá má za následok pocit pálenia. Dochucujú sa ňou rôzne údeniny a polievky, okrem toho je dôležitou prísadou aj v gulášoch.
Tip
Pálivosť papriky znížite napríklad mliekom alebo smotanou.
Vyrobené: Slovensko
Skladujte v suchu a chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Diskusia
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.