Fazuľa strakatá
Farebná menšia, múčnejšia vo vnútri.
Podrobný popis
Obľúbená na kyslú polievku, chilli con carne, prívarky a dokonca aj koláče. Rôzne farebné variácie znamenajú aj odchýlky výživových údajov, stále ale zostáva množstvo bielkovín a vlákniny ako základ, nízky glykemický index, množstvo škrobov a minerálov.. V kombinácii s celozrnnými zrnami, ako je hnedá ryža, poskytuje prakticky beztukové, vysoko kvalitné proteíny, ktoré sú výbornou náhradou mäsa.
Pochádza z teplých oblastí Južnej a Strednej Ameriky.
Príprava: Fazuľu je potrebné namočiť na 8 - 12 hodín, následne scediť a pridať čerstú vodu.
Varíme približne 1 hodinu do zmäknutia.
Krajina pôvodu: Etiópia
Výživová hodnota na 100g:
Energia | 1427 kJ/341 kcal |
Tuky | 1,1 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,1 g |
Sacharidy | 62 g |
z toho cukry | 0 g |
Vláknina | 15 g |
Bielkoviny | 22 g |
Soľ | 0,04 g |
Skladujte v suchu.
Diskusia
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.